Kungsbacka kommun

Innehållsproduktion och SoMe-utbildning

Vad: Sociala medier / Foto & film / Utbildning

Kungsbacka kommun driver projektet Visit Kungsbacka som syftar till att driva turism till kommunen genom att informera och inspirera.

Uppdraget

Visit Kungsbacka har sedan 2018 använt Instagram för att nå ut till sina målgrupper. De senaste årens trendskifte mot rörligt innehåll har dock lett till att innehåll som tidigare kunde få stor spridning inte längre når ut. För att bättre utnyttja Instagrams fulla potential ville Visit Kungsbacka testa nya metoder och skapa nya ramar för hur de producerar innehåll.

Vårt uppdrag blev därför att producera högkvalitativt foto- och filmmaterial till Visit Kungsbackas Instagramkanal. Fokuset låg på Instagram reels, och filmerna var anpassade efter trender, var engagemangsdrivande och optimerade efter plattformens format. Allt material sparades i en innehållsbank och kan användas under månader, eller till och med år, framöver.

För att Kungsbacka kommuns kommunikationsavdelning själva skulle kunna fortsätta med arbetet hölls en workshop om sociala medier, med efterlämningsmaterial och guidelines att följa.

Resultat

Målet var att öka räckvidden för Visit Kungsbackas innehåll, vilket i sin tur skulle ge ökade chanser att få fler följare och fler besökare till kommunen.

Resultatet från uppdraget:
• Exponeringar: 88 800 personer (+73%)
• Räckvidd: 21 000 (+32%)
• Räckvidd nya konton: 20 000 (34%)
• Nya följare: 287 (+17%)
• Interaktioner från följare: 2 800 (+400%)

Vill du veta mer om hur vi jobbar?

Vill du veta mer om hur vi jobbar?

Vill du veta mer om hur vi jobbar?

Fler kundcase

Mestro

Mestro

Innehåll skapat från ovan.